Къде да отидем с децата през почивните дни 21 – 22 април 2018 в София? Събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 21 – 22 април 2018 г.

Акцент за деня

От 18 до 22 април в Младежкия театър се провежда традиционният софийски литературен фестивал, който тази година за пръв път е изцяло посветен на децата и младежите. В програмата: срещи с автори, презентации, ателиета и други занимания. През уикенда ще има и две безплатни прожекции в Дома на киното. Повече информация за събитието:

Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи (пълна програма)

Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи (филмова програма)

Част от програмата на фестивала е и поканата На гости на Падингтън в театъра за събота.

 

Детският център на Столична библиотека очаква децата за среща с вълшебствата на Нощта, в която книгите оживяват или „Объркани приказки със Смехоранчета“. Забавлението започва в 20 ч. в събота, а деца и родители са приканени да си носят фенерчета, за да се ориентират в обърканата приказка.

На 22 април всички малки любители на шаха от 4 до 10 години са поканени на XX Юбилеен Шах турнир за „Купата на Bulgaria Mall“ Участието е с предварително записване.

Безплатни семейни събития

От 20 до 22 април в Сердика център Handmade Mall Fest ще събере автори на ръчни изделия, които не само ще предложат на посетителите свои творби, но и ще споделят с тях тънкостите на занаята си, а деца и родители ще могат да се забавляват в работилнички за изработка на специални подаръци.

Международен танцов фестивал „Утринна звезда“ ще се проведе през двата дни на уикенда в ОКИ Дом на културата „Искър“. Участниците са от невръстна до най-зряла възраст, а входът за публиката е безплатен.

Безплатни образователни събития 

Смарти Кидс Стрелбище отново ще проведе демонстрационни уроци по ментална аритметика за деца от 4 до 12 г. , този път в събота на 21 април и неделя, 22 април. Уроците са съобразени с възрастта на децата. Повече информация: Безплатен шоу урок по ментална аритметика

Смесените месения за деца между 7 – 11 години от бежанската и местната общност Всички сме замесени от едно тесто ще имат своето поредно издание на 21 април от 15 ч.

С ателие за украса на къщички за птици ще отбележат Деня на Земята в SkyCity Mall. Децата ще получат повече знания за опазването на природата, подпомагането на птиците и съхраняването на живота на планетата.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

21 април (събота)

10:00 

Продължават прожекциите от програмата Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ

 

11:00

The Mall – Яйцето (куклен театър)

Bulgaria Mall – Изгубеният ключ (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Часът на ТАТИ

14:00

НЧ „Св. См. Кирил и Методий“ – Регионален конкурс от веригата „Принц и Принцеса на България“ 2018 в София

 

22 април (неделя)

11:00 

Bulgaria Mall – Жабчетата, които си търсеха опашките (куклен театър)

Мега Мол – Хитрата Лисана (куклен театър)

Сердика Център –  Приказка на конци: Пипи Дългото Чорапче (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Пролет в гората (куклен театър)

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Мечо Пух

Безплатни спортни събития за деца

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) ще започне в Южен парк точно в 10 ч. Събитието е за деца от 4 г., а родителите имат право само на морална подкрепа 🙂

Велопоход „Заедно“ – 21.04.2018, град София е събитие в подкрепа на хората с хемофилия. Всички желаещи могат да се присъединят към благотворителната кауза.

Други събития за деца през уикенда 21 – 22 април 2018

 

Тази неделя в Био игри ще продължи музикалната тема: Музика и природа – Изследовател в недрата на Земята. Вход 15 лв. Възраст 5+

В събота вълшебното одеяло на Националната галерия ще пренесе най-малките любители на изкуството във времената на Княгиня Мария Луиза. Събитието е подходящо за деца от 2 до 5-годишна възраст. По-големите деца ще могат да участват в Запознай се с… Жул Паскин.

Музейко ще отбележи годишнината от едно от най-забележителните събитиа в българската история с научна работилница Априлското въстание.

Детските центрове Capella Play организират ДНК лаборатория в Capella Play в събота.

Поетичната история Аничка Палечка и Хуберт Сламения (театър), изпълнена с тайни и детски приключения  ще бъде пресъздадена от актьорите на „Театър Вятър“ в Чешкия център в София.

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!