Къде да отидем с децата през почивните дни 14 – 15 април 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 14 – 15 април 2018 г.

Безплатни семейни събития

В събота от 9 до 14 пред Националния стадион „Васил Левски“ ви очакват организаторите на Благотворителна Кампания: Капачки за бъдеще vol. 2, които ще приемат пластмасови капачки и други изделия с цел да се съберат средства за закупуване на кувьози за новородени.

 

Безплатни образователни събития 

Смарти Кидс Стрелбище ще проведе демонстрационни уроци по ментална аритметика за деца от 4 до 12 г. , в неделя на 15 април. Часовете са според възрастта на децата, повече информация: Безплатен шоу урок по ментална аритметика

В събота в Нов Театър НДК (в подлеза) на мястото на бившия музикален магазин „Балкантон” в Пасажа на НДК. Участвайте в националната кампания на „Хелен Дорон България“ за повишаване ангажираността на децата и младите хора към четенето и грамотността. Очакват ви интерактивни четения, игри и изненади: Национална кампания за насърчаване на четенето

Космическа академия за деца е инициатива на Мега Мол по повод деня на космонавтиката. Ателието за деца 6-12 г. ще бъде в събота от 16 ч. и участието е с предварително записване.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

14 април (събота)

10:00 

Руският културно-информационен център подновява прожекциите в програмата Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ

НЧ „Добри Чинтулов“ – Червената шапчица (куклен театър)

11:00

The Mall – Пролетта ще дойде без съмнение (куклен театър)

Bulgaria Mall – Рожден ден на Йори (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Часът на Балона – забавление с игрите на мама и тати

 

15 април (неделя)

11:00 

Bulgaria Mall – Жабчетата, които си търсеха опашките (куклен театър)

Мега Мол – Храбрият оловен войник (куклен театър)

Сердика Център –  Приказка на конци: Джак и бобеното стъбло (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Пролет в гората (куклен театър)

 

16:00

Храм „Св. пророк Илия“(Княжевската църква) – Празничен благотворителен концерт с участието на детски състави

Безплатни спортни събития за деца

В събота е поредното издание на Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) – вече всяка седмица в Южния парк.

Други събития за деца през уикенда 14 – 15 април 2018

 

Приказка за валса е последният детски концерт за сезон 2017/2018 от поредицата в програмата на детската образователна програма Фортисимо Фамилия. Приказният разказ този път ще бъде за възникването и развитието по света и у нас на най-грациозния танц сред балните танци – валса.

Продължава Изложба „Подводен свят“ в Музейко, която пренася децата 20 000 левги под водата, за да ги срещне вероятно за първи път в живота им с едни от най-екзотичните риби на световния океан и сладководните басейни. А на 15 април ще се състои поредният Ден за най-малките (1-5 г.) на 15 април

Интересна и за малки, и за големи е Изложение „Лего аеро-космос“ (изложба) в Националния политехнически музей, която се откри на 12 април по повод Световния ден на авиацията и космонавтиката. Вход с билет за музея. 6+

Съботното джаз матине с Венци Благоев и приятели тази седмица ще бъде на тема Песни за птици и Джаз за деца. Вход 5 лв. дете, 7 лв. възрастен. Без ограничения за възраст.

Неделното ателие на Био игри ще запознае децата с много любопитни представители на пернатата фауна: Райски птици-танцьори: част 2 (5-7 г.). Вход 15 лв. Възраст 5+

Базар на изкуствата и творческите занаяти отново кани деца и родители на уикенд Работилница по Икебана за малки и големи. Цена 16-36 лв., възраст – от 6 г.

Детските центрове Capella Play организират Музикално ателие в Capella Play Park Center в събота и Ден за програмиране в Capella Play & MindHub в неделя.

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!