Къде да отидем с децата в дните на Великденските празници 6 – 9 април 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат четиридневния великденски уикенд в града, е нашият обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 6 – 9 април 2018 г.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

7 април (събота)

11:00

The Mall – Палечка (куклен театър)

София Ринг Мол – Огромен козунак и гигантски великденски яйца в София Ринг Мол

15:00

ИКЕА – Невероятните приключения на Мури (куклен театър с фантастични герои)

8 април (неделя)

11:00 

Мега Мол – Великденска приказка (куклен театър)

Сердика Център –  Приказка на конци: Писани яйца (куклен театър)

София Ринг Мол – Огромен козунак и гигантски великденски яйца в София Ринг Мол

 

15:00

ИКЕА – Невероятните приключения на Мури (куклен театър с фантастични герои)

 

Безплатни спортни събития и събития на открито

От началото на април всяка седмица ще се провежда Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) в Южния парк за деца от 4 до 14 г. Първото бягане ще бъде на 7 април.

 

Други събития за деца през уикенда 6 – 9 април 2018

 

Софийската зоологическа градина както обикновено и по празниците ще работи всеки ден, а за събота е подготвила Великденски кът в Зоопарка, където посетителите ще могат да се срещнат отблизо със сладки животинки и да разгледат интересна изложба на писани щраусови яйца, от които при определени условия могат да си закупят. Вход за зоопарка 0-4 лв.

През почивните великденски дни представления за деца ще има в:

  • Столичен куклен театър

Малчуганите ще могат да гледат на 7 април (събота) от 12 ч. Кой има магарешки уши? в Салон “Ген. Гурко 14” или Котаракът в чизми в Салон „Я. Сакъзов“ 19, а на 8 април (неделя) – Приказка за попа и неговият слуга Глупан в Салон “Ген. Гурко 14” и Принцесите и змеят в Салон „Я. Сакъзов“ 19. Цените на билетите са 6-8 лв., представленията са подходящи за деца от 3-4 г.

  •  Театър 199

На 9 април ще се играе спектакълът „Светулки“ за деца от 4 г. Билет 5 лв.

Продължава Изложба „Подводен свят“ в Музейко, която пренася децата 20 000 левги под водата, за да ги срещне вероятно за първи път в живота им с едни от най-екзотичните риби на световния океан и сладководните басейни. Музейко ще почива само на 8 април, а в дните 6, 7 и 9 април е включил в програмата си научните работилници Великденски експериментиДраконите – митични съществаДа си направим холограма, Тайнопис за шпиони и контрашпиониМоят мозък 2: Зрителни илюзии и Моят мозък 3: Магията на паметта. Вижте също програмата на Планетариум в Музейко.

Интересна и за малки, и за големи е изложбата Техниката у дома през първата половина на XX век – изложба в Националния политехнически музей, която вече четвърта година пътува из страната със забележителен успех. Тя се завръща съвсем за кратко „у дома“, за да бъде представена и пред жителите и гостите на столицата. Музеят ще почива от 7 до 9 април, а на 6 април ще бъде с намалено работно време. Вход с билет за музея. 6+

Гранд Хотел София кани деца и родители на Великденски брънч и боядисване на гигантски яйца на 8 април, неделя. Цена 65 лв., за деца до 6 г. безплатно, над 6 г. – 50% отстъпка.

 

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!