Къде да отидем с децата през почивните дни 31 март – 1 април 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат празничния уикенд в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 31 март – 1 април 2018 г.

Безплатни семейни събития

 

В последния ден на първия пролетен месец всички жители и гости на столицата са поканени да се включат в празнично Велошествие и Велокарнавал „София кара колело“. Маршрутът е от Храм-паметник „Александър Невски“ до Южния парк, , където предстоят много състезания, концерти, танци, викторини и забавни игри с награди. Към събитието ще се присъединят и много известни личности и звезди на родния спорт.

Традиционно за празника в неделя Ботаническата градина при БАН отваря врати от 10 до 16 ч.: Цветно на Цветница – вход свободен в Ботаническа градина – БАН

В квартал Обеля последният мартенски ден в парка до Читалище „Просвета – 1928“ ще се състои Фолклорен фестивал „Минало и съвремие“, с много музика, кулинарни изненади и традиционни български занаяти.

В Младост 3 също ще има публично празнично събитие. В двора на църквата „Рождество Христово“ ще ви очаква Цветна феерия – изложба на градински цветя в Младост.

Базар на изкуствата и творческите занаяти организира Фестивал на изкуствата за Цветница и Великден в Гранд Хотел София, на който ще можете да се потопите в света на ръчно изработената красота с вход свободен, както и да участвате в работилничка по икебана (платена – 15 лв.) за деца и родители в неделя.

Кучешка пролет / Dogs’ spring е събитие, на което кучешкият приют в с. Горни Богров и София Ринг Мол канят всички желаещи да разтворят сърцата си за бездомни животни и да се сдобият с верен четириног приятел.

Поредното събитие Нова Гора – Засаждане е планирано за 1 април, неделя. Информирайте се предварително дали ще се състои и каква ще бъде организацията.

 

Безплатни образователни събития 

Както всяка последна събота филиал „Сердика“ на Столична библиотека ще очаква децата за Приказки с Баба Слава, а тази седмица – и работилничка за Цветница.

В поредното издание на Radio Family в Музейко: Традиции в детските игри по света децата ще се запознаят с традиционни игри от различни държави. ще се облекат в традиционни сарита и перуански шапки.

На 31 март започва поредният цикъл от Космически предизвикателства за деца – Ниво 1 (научна програма) в Музейко. Първото занимание е единственото, което може да се посети еднократно.

Социална кампания – Читателите са Лидери е събитие от кампания на Helen Doron България: Young Heroes – Readers are Leaders. Увеличаване на интереса към четенето на книги и лесен достъп до тях.

И тази неделя фондация „Детски книги“ кани малки и големи любители на книгите на книжен пикник „Бисерче вълшебно“. Събитието Ела в Park-а на книжен пикник ще се състои от 16 до 18 часа в Park Center.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

31 март (събота)

10:00 

Руски културно-информационен център – Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ

11:00

Читалище „Братя Миладинови“ – Лазаровден (празник)

The Mall – Приказка за късмета (куклен театър)

Bulgaria Mall – Лече буболече (куклен театър) (на 31 март ще се проведе на ниво +1)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Детска работилничка с Puffy Land

София Ринг Мол – Игри и забавление на Благовещение (празник)

 

1 април (неделя)

11:00 

Мега Мол – Предвестникът на пролетта (куклен театър)

Сердика Център –  Приказка на конци: За цветята и пеперудите (куклен театър)

Книжен център „Гринуич“ – Куклен театър в Книжен център „Гринуич“ (седящо място платено 5 лв.)

 

Безплатни спортни събития и събития на открито

Последният ден от март е и последна събота от месеца – време за Ежемесечно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Участват само деца, а родителите могат да ги подкрепят 🙂

Други събития за деца през уикенда 31 март – 1 април 2018

Националният музей „Земята и хората“ отваря врати за традиционното Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни, което ще бъде придружено с арт и научни работилнички за децата. Вход 1 лв. 6+

Семеен квадрат дава възможност на цялото семейство да преживее магията на изкуството, заедно в музея. Проектът цели по достъпен и развлекателен начин да провокира интерес и желание за придобиване на нови знания. Деца над 12 г. – 5 лв., възрастни – 10 лв.

Продължава Изложба „Подводен свят“ в Музейко, която пренася децата 20 000 левги под водата, за да ги срещне вероятно за първи път в живота им с едни от най-екзотичните риби на световния океан и сладководните басейни. А на 1 април ще се състои поредната Lidl Неделя в Музейко на тема #ТВОЯТВЕЛИКДЕН. Вход 2 лв. 1+

Интересна и за малки, и за големи е изложбата Техниката у дома през първата половина на XX век – изложба в Националния политехнически музей, която вече четвърта година пътува из страната със забележителен успех. Тя се завръща съвсем за кратко „у дома“, за да бъде представена и пред жителите и гостите на столицата. Вход с билет за музея. 6+

Съботното джаз матине с Венци Благоев и приятели тази седмица ще бъде посветено на любимата детска песничка и ще посрещне нейния автор и изпълнители: Жаба Жабурана. Джаз за деца. Вход 5 лв. дете, 7 лв. възрастен. Без ограничения за възраст.

Първоаприлското ателие на Био игри ще запознае децата с много любопитни представители на пернатата фауна: Птици рекордьори. Вход 15 лв. Възраст 5+

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте и обзорния материал за занимални и ателиета през Пролетната ваканция 2018 в София

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!