Къде да отидем с децата през почивните дни 24–25 март 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда дни в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 24–25 март 2018 г.

Безплатни събития – акцент на деня

Тази година Часът на Земята в София ще напомня за себе си през целия ден. От 10 ч. сутринта пред Народния театър „Иван Вазов“ ще има фермерски пазар, пункт за събиране на електронни отпадъци и разяснителна кампания. Светофарите и метрото в столицата също ще се включат по интересен начин в честването. Повече информация за проявите през деня и вечерта: Часът на Земята 2018 в София

Вечерта на 24 март всички желаещи могат да участват кулминацията на събитието Часът на Земята 2018 – Въртене на огън пред театър „Иван Вазов“, като присъстват на огнено шоу, което ще започне точно в часа, когато ще изгаснат светлините на всички обществени сгради в центъра на столицата. През деня пред театъра ще има

На 24 и 25 март 2018 година за дванадесета поредна година в София ще се проведе Национален танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми”. Организатор е Народно читалище „Света София – 1997”,  а домакин ще бъде Спортна зала „Триадица”, ул. „Метличина поляна” 14. В двата турнирни дни публиката ще присъства на състезания по класически и фолклорни танци между 84 колектива, с 1565 деца и юноши от цялата страна.

 

Безплатни образователни събития 

LittleMakers канят деца и родители на Безплатна работилница за деца по анимация. В рамките на час и половина в неделя децата ще могат да експериментират на 3 различни творчески станции, което ще им позволи да научат много нови интересни неща за това изкуство.

ИКЕА отново организира за малките си посетители Детска работилница: игра с домашен пластилин. Ще има две групи – от 11 и 12 ч., като записването ще започне на място в 10:30 ч.

Децата, които харесват балета, могат да участват в открит урок по Класически балет в Декатлон Витоша в неделя от 11 ч.

В неделя от 12:00 до 14:30 ч. в Мол България ще се проведе Образователно детско шоу „Корабокрушенецът“, по време на което децата ще се да се докоснат до метода Nutty Scientists и ще се потопят в света на изследователите по един много забавен начин.

Национална кампания за насърчаване на четенето е инициатива на Хелен Дорон България, с която се цели повишаването на интереса към четенето у децата и младежите. В неделя в пространството на Нов театър НДК за участниците в събитието ще има интерактивни четения, игри и изненади.

Фондация „Детски книги“ кани малки и големи любители на книгите на книжни пикници „Бисерче вълшебно“: Ела в Park-а на книжен пикник.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

24 март (събота)

10:00 

Руски културно-информационен център – Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ

11:00

Читалище „Братя Миладинови“ – Благовещение (празник)

The Mall – Цар Лъв (куклен театър)

Bulgaria Mall – Магазинче за цветове (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Парти „Кой е по-по-Fun“

София Ринг Мол – Игри и забавление на Благовещение (празник)

16:00

Мега Мол – Представление за деца „Капчо и Капчица“

 

25 март (неделя)

11:00 

Мега Мол – Косе Босе (куклен театър)

Bulgaria Mall – Една китайска история (куклен театър)

Сердика Център –  Приказка на конци: Вихрогон (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Задави се Меца (куклен театър)

София Ринг Мол – Игри и забавление на Благовещение (празник)

Книжен център „Гринуич“ – Куклен театър в Книжен център „Гринуич“ (седящо място платено 5 лв.)

 

Безплатни спортни събития и събития на открито

Тази неделя (25.03.2018г) от 12:00 ч. в Декатлон Подуяне клуб Катори Доджо ще представи поредната демонстрация, а след това и открита тренировка по традиционното японско бойно изкуство, наречено джу джуцу: Джу-джуцу в Декатлон Подуяне

 

Други събития за деца през уикенда 24 – 25 март 2018

В Дом на културата „Искър“ на 24 март от 11 ч. ще бъде показан анимационният филм  „Фантастичното пътешествие до Оз“ – забавен нов прочит на класическата история за Дороти и Изумрудения град. Билет 2.40 лв.

Продължава Изложба „Подводен свят“ в Музейко, която пренася децата 20 000 левги под водата, за да ги срещне вероятно за първи път в живота им с едни от най-екзотичните риби на световния океан и сладководните басейни. А в неделния ден ще има забавно отборно състезание между бащи и бебета: Готови! На старта! Бум! За бащи и бебета

Интересна и за малки, и за големи е изложбата Техниката у дома през първата половина на XX век – изложба в Националния политехнически музей, която вече четвърта година пътува из страната със забележителен успех. Тя се завръща съвсем за кратко „у дома“, за да бъде представена и пред жителите и гостите на столицата.

Традиционните Великденски работилници за писани яйца в Националния етнографски музей тази година са на 23 и 24 март от 10 до 16 ч. Участниците трябва да си занесат сварени яйца, които на място ще изпишат с материали и помощ от организаторите, след което ще си ги занесат вкъщи. Цени: 5 лв. възрастни, 2 лв. деца.

Отдел „Образователни програми“ на Националната галерия представя всеки месец пред  малките любители на изкуството световно известен автор от музейната колекция: Запознай се с… Жорж Папазов

Детски центрове Capella Play и ресторанти Capella ще се присъединят към инициативата “Свържи се с природата“ и ще предложат интригуващо забавление за деца и родители в съботната вечер: Часът на Земята в Capella Play. Участието в работилничката е безплатно за посетителите на детските центрове.

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!