Къде да отидем с децата през почивните дни 10–11 март 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда дни в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София в дните 10–11 март 2018 г.

Безплатни събития – акцент на деня

За четвърта поредна година Проект Бежанци организира благотворително забавно надбягване Баба Марта Бързала , което ще се проведе на 10 март (събота) в Борисова градина. Събитието е подходящо за всякакви възрасти (включително семейства с деца).

С наближаването на пролетта стартира и първото за годината засаждане на дръвчета от инициативата „Когато станем 100 хиляди, ще засадим гора“, което ще се проведе и в двата почивни дни. Мястото на засаждане е край село Понор, а сборният пункт на паркинга на Билла и Хиполенд в жк „Надежда“, до метростанция „Бели Дунав“. Повече подробности тук: Нова Гора – Засаждане

Безплатни образователни събития 

В събота Музейко гостува в Декатлон Витоша със серия забавни научни експерименти за деца. Тук можете да видите програмата и повече подробности за събитието: Научни експерименти с Музейко в Декатлон Витоша

В неделя можете да участвате в Национална кампания за насърчаване на четенето на „Хелен Дорон България“ за повишаване ангажираността на децата и младите хора към четенето и грамотността. Очакват ви интерактивни четения, игри и изненади! Събитието ще се проведе в Нов Театър НДК (в подлеза) на мястото на бившия музикален магазин „Балкантон” в Пасажа на НДК.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата представят безплатни спектакли и забавления за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

10 март (събота)

10:00 

Читалище „Добри Чинтулов“ – Бременските музиканти (куклен театър)

Руски културно-информационен център – Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ

11:00

The Mall – Магьосницата от килера (куклен театър)

Bulgaria Mall – Пролетта ще дойде без съмнение (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Часът на Балона – игри и забавление с Фън Балона

15:00 – 17:00

ИКЕА – Невероятните приключения на Мури (детски спектакъл)

11 март (неделя)

11:00 

Мега Мол – Котаракът в чизми (куклен театър)

Bulgaria Mall – Пипи Дългото Чорапче (куклен театър)

Сердика Център – Приказка на конци: Приказка за съня (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Рибарят и златната рибка (куклен театър)

Книжен център „Гринуич“ – Куклен театър в Книжен център „Гринуич“ (седящо място платено 5 лв.)

15:00 – 17:00

ИКЕА – Невероятните приключения на Мури (детски спектакъл)

 

Безплатни спортни събития и събития на открито

В съботния ден можете да се раздвижите и научите някое ново хоро с Народни танци в Декатлон Подуяне.

По същото време Мега Мол очаква всички желаещи на Тананикаща йога за родители и деца със Светла Иванова

Други събития за деца през уикенда 10 – 11 март 2018

След кратко прекъсване Зоологическа градина София отново отваря врати за посетители и ще работи с нормалното си работно време и през двата дни на уикенда.

На 11 март е поредната Лидл Неделя в Музейко (11 март), когато входът за всички посетители е само 2 лв. (за деца до 5 г. остава безплатен).

Продължава Изложба „Подводен свят“ в Музейко, която пренася децата 20 000 левги под водата, за да ги срещне вероятно за първи път в живота им с едни от най-екзотичните риби на световния океан и сладководните басейни.

До края на седмицата все още могат да се видят Оригиналните знамена на българското опълчение в Националния военноисторически музей, които бяха изложени за посетители по случай националния празник.

Обещава да бъде интересна и за малки, и за големи Техниката у дома през първата половина на XX век – изложба в Националния политехнически музей, която вече четвърта година пътува из страната със забележителен успех. Тя се завръща съвсем за кратко „у дома“, за да бъде представена и пред жителите и гостите на столицата.

Друга чудесна изложба е „Орхидеи“ в Ботаническа градина БАН, която ще бъде придружена и със семейни беседи в събота и неделя.

Поредните забавни научни ателиета с Био игри тази седмица ще бъдат на тема Музика и природа – Слухът при животните в събота и Нощни същества – ателие на Био игри в Националния природонаучен музей (5-7 г.) в неделя.

В съботната сутрин на 10-ти март Джаз за деца ще ви предстви новия инструмент от колекцията на Джазтет. Той идва от Франция, за да изсвири чудни мелодии заедно с новите си приятели – кларинет, банджо, контрабас и барабани: Сребърен корнет и верни приятели. Джаз за деца

 

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!