Къде да отидем с децата през почивните дни 3–5 март 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

Предстои дълъг уикенд по повод националния празник 3 март. За семействата, които ще прекарат тези дни в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София в дните 3–5 март 2018 г.

Безплатни събития – акцент на деня

В почивните дни около 3 март в НДК ще работи за посетители изложението „Салон на музеите“, в което ще вземат участие 40 музея от столицата и страната със свои атрактивни експонати. По време на събитието всеки ден от 10 до 17 часа ще има работилнички за деца, които ще ги запознават с историята на България.

Националният военноисторически музей по традиция на 3 март обявява Ден на отворените врати, в който посетителите ще имат изключително рядката възможност да видят оригиналното Самарско знаме, както и другите знамена на българското опълчение. Повече информация: Ден на отворени врати и Оригиналните знамена на българското опълчение в Националния военноисторически музей

Безплатни образователни събития 

С началото на новия месец идва и началото на научната програма за деца Космически предизвикателства за деца (7+) в Музейко. Ниво 1 ще се проведе в събота от 14 и 16 ч. и е единственото от цикъла занимания, което може да се посети еднократно.

Освен в собствените си зали, Музейко ще се поразходи и до ИКЕА, където на 3 и 4 март ще очаква малките любопитковци (7+) да се включат в забавни научни ателиета: Музейко в града: научни експерименти в ИКЕА.

На 3 март е посветена и изложбата Освобождението през погледа на съвременниците, която се откри в Столична библиотека. Експонатите в нея ще представят спомените на българи, които са били очевидци и участници в българското опълчение и руско-турската война.

Безплатни спектакли и забавления (2+)

Както обикновено, търговските и детски развлекателни центрове в столицата представят безплатни спектакли и забавления за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

3 март (събота), 11:00

The Mall – Шоу със сапунени мехури (куклен театър)

Bulgaria Mall – Приказки от прежда (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Столична библиотека във FUN Ring Park

4 март (неделя), 11:00 

Мега Мол – Приказка за късмета (куклен театър)

Bulgaria Mall – Рибарят и златната рибка (куклен театър)

Сердика Център – Приказка на конци: Тайните на Баба Марта (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Театър „Бели и червени“ във FUN Ring Park

Книжен център „Гринуич“ – Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Пипи Дългото чорапче (седящо място платено 5 лв.)

 

На 3 март от 12:30 на сцената на Bulgaria Mall фолклорна формация „Играджии“ ще представят интересна фолклорна програма.

Мега Мол също кани всички посетители Да отпразнуваме 3 март заедно. Програмата започва в 16:30 ч.

Безплатни спортни събития и събития на открито

И в трите празнични дни ще продължи Патриотичен фестивал – Банкя парк „Ротонда“, който ще предложи на малките посетители различни образователни работилнички и занимания на тема родолюбие и българска история.

„Пробуждане с хоро“ на 3 МАРТ 2018 г. е инициатива, която приканва всички българи, независимо къде се намират по света, на 3 март да се хванат на общо хоро, за да демонстрират единение. Центърът на събитията ще е столицата на България, на 03.03.2018 г., в парка Заимов, начало 12 часа. 

Други събития за деца през уикенда 3 – 5 март 2018

Столичен куклен театър ще посрещне своята публика на 3 март с премиерното представление Игра на въображение, подходящо за деца от 5 г. и техните родители. Цена на билета 8-10 лв.

Детски центрове Capella Play София също ще отбележат националния празник, като организират специално тематично занимание през целия ден на 3 март за своите малки посетители: Работилничка „Малък родолюбец“.  Заниманието е включено в цената на билетите за посещение на детските центрове.

Темата на тазседмичното неделно занимание на Био игри в Националния природонаучен музей е Приключение на о. Галапагос. (5-7 г.) Децата ще тръгнат по стъпките на Чарлз Дарвин и ще научат много вълнуващи факти за неговите открития.

Изложба „Подводен свят“ в Музейко ще предостави на децата възможност да извършат едно екзотично пътешествие и да видят отблизо обитатели на моретата и океаните така, сякаш са на борда на легендарната подводница на Капитан Немо. Изложбата е включена в цената на билета за посещение на Музейко.

В детския увеселителен парк „Боби и Кели – Патиланци“ всяка неделя от 11:30 ч. има куклени представления. На 4 март малчуганите могат да гледат Китайска история (куклен театър) (4+) Цена на билета 5 лв. за театър, 18 лв. с игра на атракционите.

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!