Къде да отидем с децата през почивните дни 24-25 февруари 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

В края на февруари българските градове и села все повече се оцветяват в бяло и червено, а Баба Марта завладява всяко място за забавление и творчество за деца. Мартенската тема е водеща и в нашия обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през уикенда 24 и 25 февруари 2018.

Безплатни събития – акцент на деня

На 24 февруари, събота, е Тодоровден – празник, който неизменно се свързва с конете. Както всяка година, традиционно на този ден в кв. Бенковски ще се проведат конни състезания: Празник на коня Тодоровден.

Всички се възхищават от научните и икономически постижения на Германия – една от най-развитите страни в света и лидер на Европейския съюз. Изложбата, която се откри тази седмица в Гьоте институт, е посветена именно на новаторския дух и иновационните процеси в страната. Специален Семеен ден в Гьоте-институт: Германия – страна на откриватели ще се проведе в съботния ден за родители и деца, които искат да посетят изложбата. В програмата: турове за деца и родители, уъркшоп.

Безплатни образователни събития 

За по-удобно търсене направихме обобщен списък на работилничките за мартеници, които ще се проведат на различни места в София през уикенда: Мартенски работилнички 2018. Някои от тях са безплатни: в Детски отдел и филиал Студентски на Столична библиотека, МОЛ България, Ринг мол. А Скай Сити Мол ще съчетае интерактивно детско представление „Червената шапчица“ и работилничка за изработка на мартенички.

Тази седмица е време и за Приказки във филиал Сердика на Столична библиотека – инициатива, която се провежда всяка последна събота от месеца.

Традиционните съботни детски работилнички в Мега Мол през февруари са посветени на темата за любовта и идващата пролет. Тази събота децата ще си изработят Кутия сърце.(4+)

На 24 февруари е първото от поредица смесени месения в Хлебна къща за деца от местната и бежанската общност Всички сме замесени от едно тесто. Възраст: 7+, с предварително записване.

Capella Play  и Мега Мол Ви канят на друго безплатно забавление с приготвяне на храна: Детско кулинарно SUSHI SHOW с Иван Звездев.

Безплатни спектакли и забавления (2+)

Както обикновено, търговските центрове в столицата представят безплатни спектакли и забавления за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

24 февруари (събота),

10:00

В съботния предиобед ще се проведе редовното Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ, където децата ще могат да гледат руски анимационни филмчета.

11:00

The Mall – Трите прасенца (куклен театър)

Bulgaria Mall – Магазинче за цветове (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Куклен театър „Храбрият оловен войник“

25 февруари (неделя), 11:00 

Мега Мол – Клоунът и неговите деца (куклен театър)

Bulgaria Mall – Спондж Боб квадратни гащи (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Куклен театър „Чук и Пук- приказка за зъбките“

Книжен център „Гринуич“ – Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Аладин и вълшебната лампа (седящо място платено 5 лв.)

Безплатни спортни събития

Както всяка последна събота от месеца, на 24 февруари стартира Ежемесечно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) в Южния парк (4-14 г.).

А в неделя, 25 февруари, ще се проведе Спортно-логически триатлон със скаут Димо в Декатлон Витоша. Заниманието е подходящо за малки и големи. Необходима е предварителна регистрация онлайн или на място. (5+)

Други събития за деца през уикенда 24-25 февруари 2018

На 24 февруари в Националната галерия ще се състои второто ателие за най-малките от поредицата „Вълшебно одеяло“. Пред мъниците от 2 до 5 г. ще оживее бог Вишну и неговите магични и вълшебни способности.

На откривателския, творчески и инженерен дух е посветено събитието Дълга Семейна събота с Лего работилница в Националния политехнически музей. Добре дошли са родители с деца от 6 до 10 г., цена на семеен билет 10 лв.

Темата на тазседмичното неделно занимание на Био игри в Националния природонаучен музей е  Оцеляване в планината през зимата. (5-7 г.)

„Вълшебната къща на Ема“ организира и в двата дни от уикенда Арт работилница „Мартенички”– за деца от 3 до 5 и техните родители и деца от 5 до 12 г.

В последната неделя от февруари е и поредният образователен концерт от новия сезон на Фортисимо Фамилия, посветен на най-малкия и най-големия инструмент в оркестъра: Приказка за триангел и концертен орган.

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!