Къде да отидем с децата през почивните дни 17-18 февруари 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

Дори семейният бюджет да не позволява разходи за развлечения, винаги има начин семейството да прекара заедно приятни и вълнуващи часове през почивните дни. Може би нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София ще ви даде някои идеи къде да отидете с децата през уикенда 17 и 18 февруари.

Безплатни събития – акцент на деня

Изцяло посветен на 145-годишнината от гибелта на Васил Левски – Апостола на свободата ще бъде уикендът в Националния военноисторически музей. И в двата почивни дни деца и родители ще могат да видят най-успешната Образователна програма за Апостола в Националния военноисторически музей. В понеделник, 19 февруари, музеят също ще посреща посетители. Децата до 7 г. влизат безплатно, а семействата могат да ползват преференциален билет от 10 лв.

За децата от 0 до 5 години входът в Музейко е безплатен. А тази неделя детският научен център ще посвети на най-малките: Ден за най-малките (1-5 г.) на 18 февруари в Музейко. Програмата е насочена към развиване въображението и уменията на малчуганите да общуват, мислят и творят.

Безплатни образователни събития 

В съботния ден Международна компютърна академия IT Step за пореден път ще зарадва малките любители на компютърните магии с безплатна работилничка, посветена на много обичана от децата тема: „Да програмираме първата си игра“. (8+)

Френското училище и детска градина „Виктор Юго” организира „Ден на отворени врати“  на 17 февруари за всички желаещи да се запознаят в детайли с учебното заведение. Родители и деца ще могат да разгледат материалната база, да научат повече за учебните програми в училището и условията за прием в детската градина на малчугани, които не говорят френски. Участието е с предварително записване.(2+)

Традиционните съботни детски работилнички в Мега Мол през февруари са посветени на темата за любовта и идващата пролет. Тази събота децата ще си изработят Влюбени мишлета.(4+)

Също в събота е поредното Космически предизвикателства за деца – Ниво 1 (научна програма) в Музейко, единственото занимание от поредицата, в което се позволява еднократно посещение.

Безплатни спектакли и забавления (2+)

Както обикновено, търговските центрове в столицата представят безплатни куклени спектакли и забавления за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

17 февруари (събота), 11:00

The Mall – Аладин (куклен театър)

Bulgaria Mall – Малкото лъвче (куклен театър)

FUN RING PARK – София Ринг Мол – Парти „Кой е по-по-Fun“

18 февруари (неделя), 11:00 

Мега Мол – Магьосницата от килера (куклен театър)

Сердика център – Храбрият шивач (куклен театър)

Bulgaria Mall – Аладин (куклен театър)

Книжен център „Гринуич“ – Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Тримата снежковци (седящо място платено 5 лв.)

Безплатни спортни събития

В събота, 10 февруари, ще се проведе Турнир по тенис на маса в Декатлон Подуяне. Добре дошли са деца и възрастни, след предварителна регистрация онлайн или на място.

Malak Sechko Run е състезание по бягане за деца и възрастни, организирано от Trail Series, което стартира на 18 февруари в село Локорско, на 15 км североизточно от София. Децата участват безплатно.

XIX Шах турнир за „Купата на Bulgaria Mall“ очаква своите участници от 4 до 10-годишна възраст в неделя от 11 ч.

Други събития за деца през уикенда 17-18 февруари 2018

Джаз за деца с ноти и бои – съботно матине на 17 февруари ще предложи на посетителите сипъстри ноти, шумни импровизации и много бои. Вход 5 лв., възраст – без ограничения.

Февруарската работилничка Игра с домашен пластилин ще се проведе на 18 февруари в уютния Арменски Културен Дом. Вход 12 лв., възраст – от 2 г.

В неделя ще се проведе поредното занимание от цикъла Изследователи на природата: Загадка за южния полюс – Музикално ателие на Био игри в Националния природонаучен музей за деца от 5 до 7 г. и от 8 до 12 г.

„Вълшебната къща на Ема“ организира и в двата дни от уикенда арт работилнички за изработка на валентински подаръци. За малчуганите от 3 до 5 г.Рисувам с мама – работилница „Къпкейк”, а за по-големите деца, от 5 до 14 г. – Арт работилница „Космос”.

Вижте също: Най-новата програма на популярните Концерти на възглавници – Карнавал на възглавници, на 18 февруари от от 11:00, 14:00 и 17:00 ч.

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!