Къде да отидем с децата през почивните дни 10-11 февруари 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

Вторият уикенд от февруари идва под знака на валентински приготовления и голяма част от арт работилничките за деца са посветени на този празник. Но както обикновено, палитрата от безплатни и достъпни събития за деца и родители в София е пъстра и през почивните дни 10 и 11 февруари 2018 г.

Безплатни събития – акцент на деня

Не безплатна, но съвсем достъпна е Lidl Неделя в Музейко. Този месец тя е посветена на въображението и ще има занимания за деца дори на 3 г. Входът за всички е 2 лв.

Безплатни образователни събития 

Още в петък следобед Отдел Образователни програми от Националната галерия ще заведе малките любители на среща между творби на известни художници и писатели в изложбените зали. Събитието е част от инициативата Художникът среща писателя – ателие за деца в Националната галерия.

На 10 февруари от 11:00 ч., 12:30 ч. и 14:00 ч. в Телерик Академия ще се проведат работилници Безопасност в интернет – работилници за деца и родители, които са подходящи за деца между 7 – 13 години и за техните родители. Вход свободен с предварителна регистрация

На 10 февруари ще се проведе среща с преподавателския екип от Театрална работилница „Сфумато“, който ще ръководи Неделно училище по театър за деца от 9 до 12 години.

Поредното ателие на Изиарт в СГХГ по рисуване за деца ще бъде на тема „Фигурална композиция, с моливи“.

И през февруари Мега Мол София продължава да организира забавни работилнички за сръчни деца всяка събота. На 10 февруари от 11 ч. темата ще бъде Цвят и сърце.

Детска къща „Приказка без край“ организира Открит урок на сугестопедичен курс по начално ограмотяване на 10 февруари. “Приказно четене“ е курс, който провокира любопитството на децата към четенето и книгите.

 

Безплатни спектакли (2+)

Както обикновено, търговските центрове в столицата представят безплатни куклени спектакли и забавления за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

10 февруари (събота), 11:00

The Mall – Грухчо и Слончо (куклен театър)

Bulgaria Mall – Цигуларят и малката птичка (куклен театър)

11 февруари (неделя), 11:00 

Мега Мол – Истинска лъвска история (куклен театър)

Сердика център – Храбрият шивач (куклен театър)

Bulgaria Mall – Къде си, приятелю? (куклен театър)

Книжен център „Гринуич“ – Куклен театър в Книжен център „Гринуич“ (седящо място платено 5 лв.)

Безплатни спортни събития

В събота, 10 февруари, ще се проведе Турнир по тенис на маса в Декатлон Подуяне. Добре дошли са деца и възрастни, след предварителна регистрация онлайн или на място.

Достъпни събития за деца през уикенда 10-11 февруари 2018

В неделя ще се проведе поредното занимание от цикъла Изследователи на природата: Оцеляване в планината през зимата – Био игри в Националния природонаучен музей за деца от 5 до 7 г. и от 8 до 12 г.

„Вълшебната къща на Ема“ организира и в двата дни от уикенда арт работилнички за изработка на валентински подаръци. За малчуганите от 3 до 6 г.Рисувам с мама – работилница „Картичка за Св. Валентин”, а за по-големите деца, от 5 до 14 г. – Арт работилница „Сърце”

 

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!