Къде да отидем с децата през почивните дни 3-4 февруари 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

Първият уикенд от февруари съвпада с междусрочната ваканция на учениците и ще изправи родителите по-сериозно пред въпроса как да разнообразят времето, което предстои да прекарат вкъщи. Вижте някои безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 3 и 4 февруари 2018 г.

Безплатни събития – акцент на деня

На 2 и 3 февруари в Сердика Център ще се проведе Базар на социалните предприятия 2018 – събитие с благотворителна кауза, където ще намерите много детски стоки и забавления. На Базара през съботния ден (3 февруари) ще има и творчески работилници за малки и големи – Работилница „Значки“ (от 11 до 13 часа), Работилница „Направи си сам“ и Работилница „Хранилки за птици“ (паралелно от 14 до 16 часа).
А за любознателните ще има и томбола с награди.

За втора поредна година Литературен клуб „Перото“ ще се присъедини към ежегодното честване на „Нощ на книгите за Хари Потър“. Събитието ще се състои на 3 февруари (събота), а вълшебната тема тази година е Фантастични животни. Участието е с предварително записване!

В първия уикенд на февруари Музейко ще очаква малките любопитковци в IKEA! Ще има научни експерименти, много усмивки, настроение и храна за въображението, защото месецът в Музейко е посветен на него. (7+)

Безплатни образователни събития 

Поредното ателие на Изиарт в СГХГ по рисуване за деца ще бъде на тема „Кубистично рисуване с пастели“.

И през февруари Мега Мол София продължава да организира забавни работилнички за сръчни деца всяка събота. На 3 февруари от 11 ч. децата ще си изработят  Обемно сърчице. Следобед пък всички желаещи малчугани ще могат да се забавляват с 4 часа РОБО игри.

Същия ден по обяд в Bulgaria Mall ще се проведе Детско ателие с Brainobrain със забавни и интерактивни занимания, които да спомогнат личностните и умствени възможности на малките участници.

В неделя пък децата, които харесват роботите и програмирането, участват в поредицата работилнички Мега Роботика през януари 2018. Темата тази седмица е Роботи чистачи.

През уикенда продължава кастингът, който Театрална работилница „Сфумато“ провежда за деца, желаещи да посещават Неделно училище по театър за деца от 9 до 12 години.

Радио Фемили вече една година е в Музейко и затова събитието на 3 февруари празнично и емоционално ще отрази темата на месеца в Детския научен център: Radio Family в Музейко: Концерт на въображението. Участието е с предварително записване! (6+)

Също в събота са първите занимания от Космически предизвикателства за деца – Ниво 1 (научна програма) в Музейко и те са единствените, в които децата могат да участват еднократно. Изисква се предварителна регистрация. (6+)

Безплатни събития – Куклен театър (2+) и забавления

Както обикновено, търговските центрове в столицата представят безплатни куклени спектакли и забавления за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

3 февруари (събота), 11:00

София Ринг Мол, Fun Ring Park  –  Парти „Дискотека“

The Mall – Звездичко (куклен театър)

Bulgaria Mall – Детско царство (куклен театър)

4 февруари (неделя), 11:00 

Мега Мол – Трите прасенца (куклен театър)

Сердика център – Храбрият шивач (куклен театър)

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Куклен театър „Красавицата и Звяра“

Bulgaria Mall – Слънчев сняг (куклен театър)

Книжен център „Гринуич“ – Пеперудена история (куклен театър) (седящо място платено 5 лв.)

Безплатни спортни събития

В събота, 3 февруари, Декатлон Витоша очаква всички желаещи деца и възрастни за безплатна тренировка по лека атлетика. Необходима е предварителна регистрация онлайн.

Достъпни събития за деца през уикенда 3-4 февруари 2018

Подходящо и вълнуващо за всички, от най-малки до най-големи, е Демонстративно хранене на животните в Зоопарка, което могат да наблюдават всяка събота в Софийската зоологическа градина. Цените на билетите са от 0 до 4 лв.

Първата „Приказка по ноти“ от най-новата музикална поредица за деца в България ще има своята премиера на 3.02.2018г., 11:00 ч. в Къщата на София. По същото време в „Чай във фабриката“ ще се състои поредното джаз матине с формацията на Венци Благоев на тема Контрабасът долетя. Джаз за деца. И двете събития са подходящи за всяка възраст, включително бебешка.

Февруарското издание на арт ателието за деца от 6 до 12 г. „Рисувай с НАС!” в Националната галерия е посветено на изкуството на натюрморта. А темата на поредното научно ателие за деца Био игри – Изследователи в музея ще бъде В света на пингвините (възрастови групи 5-7 и 8-14 г.).

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте и таблица с някои предложения за междусрочната ваканция: Занимания за деца през зимната междусрочна ваканция 2-6 февруари 2018

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!