Къде да отидем с децата през почивните дни 27-28 януари 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

Ето че неусетно измина почти цял месец от новата 2018 година и сме в навечерието на последния му уикенд. Ако все още нямате планове или се колебаете къде да заведете хлапетата през почивните 27 и 28 януари, разгледайте нашия анонс за безплатни и достъпни събития за деца и родители в София.

Безплатни събития – акцент на деня

Най-шареното и мащабно забавление, подходящо за малки и големи, този уикенд ще бъде на 30-ина километра югозападно от София – в Перник, където от петък до неделя (26-28 януари) ще звънти и ехти фестивалът на кукерите Сурва. Тук можете да видите пълната програма на събитието.

Безплатни образователни събития 

Поредното ателие на Изиарт в СГХГ по рисуване за деца ще бъде на тема „Портрет – графична техника с тънкописци“.

Мега Мол София организира забавни работилнички за сръчни деца през януари. Заниманията се провеждат всяка събота от 11 ч., а темата на 27 януари ще бъде Игра в кутийка.

В неделя пък децата, които харесват роботите и програмирането, участват в поредицата работилнички Мега Роботика през януари 2018. Темата тази седмица е Роботи чистачи.

През уикенда продължава кастингът, който Театрална работилница „Сфумато“ провежда за деца, желаещи да посещават Неделно училище по театър за деца от 9 до 12 години.

Безплатни събития – Куклен театър (2+) и Кино (4+) и забавления

Както обикновено, търговските центрове в столицата представят безплатни куклени спектакли за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

27 януари (събота), 11:00

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Безплатен кастинг за деца (0 – 18 г.) от DanyStyl

The Mall – Малката звездичка – куклен театър

Bulgaria Mall – Магьосницата от килера – куклен театър

28 януари (неделя), 11:00 

Мега Мол – Храбрият шивач – куклен театър

Сердика център – Сливи за смет – куклен театър

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Часът на Тати – парти

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Безплатен кастинг за деца (0 – 18 г.) от DanyStyl

Bulgaria Mall – Една история с две мишки – куклен театър

Както всяка събота от 10 до 11 ч., малчуганите могат да гледат безплатно анимационни филмчета в Руския културно-информационен център. В ранния следобед на същото място ще се проведе поредното занимание от Цикъл безплатни интерактивни занимания в Руския културно-информационен център в София (РКИЦ), които ще запознаят децата с шедьоври на класически композитори: Голямата музика за малки слушатели / Большая музыка для маленьких слушателей.

Безплатни спортни събития

И тази година продължава Ежемесечно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). То се провежда всяка последна събота от месеца и е подходящо за деца от 4 до 14 години.

Достъпни събития за деца през уикенда 13-14 януари 2018

Подходящо и вълнуващо за всички, от най-малки до най-големи, е Демонстративно хранене на животните в Зоопарка, което могат да наблюдават всяка събота в Софийската зоологическа градина. Цените на билетите са от 0 до 4 лв.

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!