Къде да отидем с децата през почивните дни 20-21 януари 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

Предстоящият уикенд ще предложи на деца и родители възможности за разнообразни културни, образователни, спортни и развлекателни занимания.

Безплатни събития – Акцент на деня

Проектът „Здравей“ очаква всички почитатели на балансирания начин на живот и всички, които искат да научат повече за него, а и просто да се позабавляват, на третия си и първи зимен фестивал Зимна Приказка – Фестивал Здравей. Събитието ще се проведе в Интер Експо Център и в двата почивни дни, а програмата е наситена с лекции, работилници, практики и различни други полезни и развлекателни занимания за аудитория на всяка възраст. Входът е безплатен за деца до 12-годишна възраст.

След зимния фест на Витоша миналата събота предстои снежно забавление и на Боровец: Световен ден на снега Боровец 2018. Организаторите обещават безплатни игри за деца, уроци по ски и сноуборд, карти за лифт на символични цени и други развлечения за деца и родители.

 

Безплатни семейни събития

От 18 до 24 януари в Bulgaria Mall, ниво партер ще можете да разгледате любопитна изложба на фигури, изваяни от шоколад и да си направите селфи с тях.

Women’s Expo – Play Park е фестивал, който ще се проведе паралелно със Зимна Приказка – Фестивал Здравей в Интер Експо Център в събота и неделя. Входът е безплатен за всички, като Play Park ще има грижата да обособи пространство за игри на децата, докато родителите са заети с изложението.

Безплатни образователни събития 

Поредното ателие на Изиарт в СГХГ по рисуване за деца ще бъде на тема „Портрет – графична техника с тънкописци“.

Мега Мол София организира забавни работилнички за сръчни деца през януари. Заниманията се провеждат всяка събота от 11 ч., а темата на 20 януари ще бъде Рисуване с клечки.

В неделя пък децата, които харесват роботите и програмирането, участват в поредицата работилнички Мега Роботика през януари 2018. Темата тази седмица е Боулинг роботи.

Космически предизвикателства за деца  е научна програма на Музейко за деца, които искат да научат повече за космоса и космическите изследвания. В събота започва поредният цикъл от програмата и само първото занимание може да се посети пробно.

Безплатни събития – Куклен театър (2+) и Кино (4+)

Както обикновено, търговските центрове в столицата представят безплатни куклени спектакли за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

20 януари (събота), 11:00

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Парти „Кой е по-по-Fun“

The Mall – Историите на Марко: Двете козлета

Bulgaria Mall – Малкият Никола

21 януари (неделя), 11:00

Мега Мол – Мечо Пух

Сердика център – Клоунът и неговите деца

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Снежко снежният човек

Bulgaria Mall – Жабчетата, които си търсеха опашчиците

Достъпни събития за деца през уикенда 13-14 януари 2018

Подходящо и вълнуващо за всички, от най-малки до най-големи, е демонстративното хранене на животните, което могат да наблюдават всяка събота в Софийската зоологическа градина. Тази седмица то ще бъде още по-атрактивно, тъй като в него ще участва познатият и обичан актьор Николай Станоев: Ники храни животните в Зоопарка. Цените на билетите са от 0 до 4 лв.

Тази събота Музейко отново кани деца и родители семейно да участвате в Работилница за зимни герои на клечка, която е подходяща дори за 3-годишни мъници (вход безплатен за деца до 5 г). За малко по-големите деца е предназначена научната работилничка Зрънце любов – изработване на хранилка за птици.

„Роботика.бг“ организира специална работилница с роботи за деца. Темата ще бъде доста актуална за сезони – Роботи снегорини.

Вълшебната къща на Ема също подновява своите артистични занимания за малчугани, като предложенията за тази седмица са Вълшебната къща на Ема: Рисувам с мама – работилница „Снежен човек”(3+) и Арт работилница „Кученце”(4+).

Фортисимо Фамилия в неделя открива новата 2018 година с приказен концерт Приказка за Менделсон и Малкия Ото, а предният ден в „Чай във фабриката“ ще се състои поредното джаз матине „Джаз за деца“, което този път ще предложи Импровизации с виола с участието на Влади Михайлов.

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!