Къде да отидем с децата през почивните дни 13-14 януари 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

Зимата настъпва все по-уверено и вторият януарски уикенд в София до голяма степен ще премине под нейния знак.

Безплатни събития – Акцент на деня

Зимен, снежен и забавен обещават да бъде Световният ден на снега организаторите на третия Витоша зимен фест, който ще се проведе в събота пред хижа „Алеко“. Записване за участие от 10 ч., същинска програма – от 11 ч. Подходящо за всяка възраст.

Безплатни семейни събития

Ако сте възпрепятствани или нямате желание да посетите снежното планинско забавление, погледнете предложението на Националния литературен музей, посветено на 140-годишнината на големия български поет Пейо Яворов: Безплатен ден в Къща-музей „П.К. Яворов“. Организаторите са подготвили и съпътстващи прояви, които да направят събитието по-тържествено и вълнуващо.

Безплатни образователни събития 

Всяка събота фондация Изиарт провежда в Софийска градска художествена галерия безплатни занимания по рисуване за деца (4+). Темата тази събота е Трицветно рисуване.

Също в събота ще се проведе поредната от Януарските работилнички в Мега Мол: Дърво на сезоните, подходяща за сръчни дечица от 4 г. Участието е с предварително записване. За по-големите (7+) е неделната работилничка от цикъла Мега Роботика през януари 2018: Състезателни роботи, също с предварително записване.

За 13 януари е и поканата от Детският център на Столична библиотека и издателство „Сетива” да посетите представянето на книгата „Джоба панталона” от Васил Настев.

Безплатни събития – Куклен театър (2+) и Кино (4+)

Както обикновено, търговските центрове в столицата представят безплатни куклени спектакли за най-малките си посетители. Ето програмата за уикенда:

13 януари (събота), 11:00

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Парти „Марсианци“

The Mall – Елхата

Bulgaria Mall – Една китайска история

14 януари (неделя), 11:00

Мега Мол – Червената шапчица

Сердика център – Кучето, което не знаело да лае

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Слънцето и таралежът

София Ринг Мол, Fun Ring Park – Приказка за Иванов ден

Bulgaria Mall – Снежната кралица

Книжен център „Гринуич“ – Една история с две мишки (седящо място се заплаща)

Безплатните кинопредложения идват от филмотечно кино Одеон, което отбелязва Деня на българското кино 13 януари с прожекции на Класическа детска анимация и Руският културно-информационен център с редовното Анимационно утро / Мульт-утро РКИЦ.

Достъпни събития за деца през уикенда 13-14 януари 2018

Подходящо и вълнуващо за всички, от най-малки до най-големи, е Демонстративно хранене на животните в Зоопарка, което се провежда всяка събота в Софийската зоологическа градина. Цените на билетите са от 0 до 4 лв.

Очаквано и достъпно събитие за деца и родители по традиция стана втората неделя на месеца, когато се провежда Lidl Неделя в Музейко. На 14 януари тя ще премине под наслова Зимна приказка. В този ден всички посетители влизат в Музейко с билет от 2 лв., без предварително записване или онлайн закупуване.

Ако посетите Музейко предния ден, семейно ще можете да участвате в различни ателиета, сред които Работилница за зимни герои на клечка, подходящо дори за 3-годишни мъници. За малко по-големите деца е предназначена научната работилничка Зрънце любов – изработване на хранилка за птици.

Ежеседмичното ателие на Био игри (5+) в Националния природонаучен музей тази събота ще бъде посветено на Сетивата при животните.

Вълшебната къща на Ема също подновява своите артистични занимания за малчугани, като предложенията за тази седмица са Рисувам с мама – работилница „Мечка” (3+) и Арт работилница „Зимен пейзаж”(4+).

–––

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!