Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 19 – 20 юни 2021 в София

Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито или закрито, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 19 – 20 юни 2021 г. в София.


Събития за деца и родители на открито

Безплатно: От 17 до 20 юни в Кино Кабана ще се проведе популярният летен фестивал SoFest 2021. Дневната детска програма на 19 и 20 юни ще предложи на малчуганите различни ателиета, забавления и спектакли и ще бъде безплатна, с вход свободен. Още информация вижте тук: SoFest 2021 за деца с тематичен базар. Освен това на 19 юни ще има „Караоке с Маргаритка”, а на 20 юни –  „Магическо шоу“ с Ненчо Илчев, и двете събития с билети. Обявеното по-рано „Пощенска кутия за детски приказки“ е отменено.

Безплатно: И в двата дни на уикенда Банкя ще бъде домакин на Фестивал на уличните артисти. Музиканти, танцьори, мимове, циркови артисти ще забавляват публиката на открито, в пешеходната зона и парковете на градчето.

Безплатно: В събота, 19 юни, Зоологическата градина на София кани всички, загрижени за опазването на околната среда, да се включат в творческо ателие за изработване на огромно пано от пластмасови капачки, изобразяващо слоницата Артайда, която на 3 юни навърши 58 години. Организаторите са подготвили материали, но можете да си носите и ваш. Повече за инициативата: МозайКАП. Мозайка от капачки. Vol 3.0

Безплатно: В неделя, 20 юни, на пл. „Александър Невски“ ще се проведе традиционното ежегодно събитие Празник за Деня на бащата, организирано от Фондация Лале. Поканени са всички малчугани заедно с татковците и/или други роднини от мъжки пол, за да разгледат атрактивни и специални автомобили, мотори, машини, да се запознаят с животни, които работят заедно с хората и да си поговорят с представители на интересни професии. Майките, момичетата и всички представителки на нежния пол също са добре дошли като специални гости.

В Парк „Гео Милев“ до 20 юни гостува Mood For Food Summer Festival с разнообразни забавления за малки и големи: вкусна храна, лунапарк с над 100 атракциона, излъчване на мачовете от Европейското първенство по футбол, турнири по различни спортове, концерти на известни имена от поп сцената. Вход свободен.

Безплатно: В събота, 19 юни, за зрителите на лятна сцена Борисова градина ще пеят и играят всички възрастови формации на детски хор „Талъсъмче“. По време на фестивала Таласъмче в парка ще бъдат изпълнени както популярни, така и съвсем нови детски песни на различни езици.

Започнаха и летните концерти на Софийски духов оркестър. Те ще бъдат всеки петък и събота (с малки изключения) до края на юли на лятна сцена в Борисовата градина и Кино Кабана. За 19 юни: Концерт на Софийски духов оркестър.

На следващата вечер на лятната естрада в Борисова градина сте поканени Отново на концерт с „ПИМ-ПАМ“

Още представления на открито вижте по-долу в раздел „Спектакли и забавления“

Събития в страната

Безплатно: Ако решите да пътувате за уикенда, може би ще ви е интересно да посетите Ден на отворените врати в Националната астрономическа обсерватория “Рожен”. Събитието традиционно се провежда на този ден всяка година и посетителите имат възможност да разгледат най-големия астрономически комплекс в Югоизточна Европа и неговите съоръжения, сред които двуметров телескоп, да се срещнат с екипа на обсерваторията и да научат какви научни задачи му предстоят.

Безплатно: За най-малките почитатели на джаза и техните родители в популярния летен джаз фестивал е включено и детско матине: Джаз за деца @ Jazz под звездите на Деветашкото плато. То ще бъде в неделя, 20 юни, с вход свободен.


Образователни събития за деца и родители

Lego изложение в Националния политехнически музей представя LEGO влакови модели от периода между 1983 и 2021 г. Колекцията включва от най-бързите пътнически влакове-стрела до тежкотоварни композиции и жп перони. Във втората част на изложението посетителите ще видят колекция модели на 48 авторски робота: Нашествие на роботи и механични чудовища в Националния политехнически музей

Със Семейни образователни програми на 19 и 20 юни в Националния военноисторически музей в две теми: „Животните на фронта“ и „Свобода или смърт“ ще продължи лятната програма на музея. За да ги посетите, изберете час – 11 или 15 ч., може и да резервирате предварително. За лятото НВИМ обещава богата семейна и детска програма с много нови идеи и игри: Лятна ваканция с Националния военноисторически музей.

Националната галерия отново организира ателие по Съвременно изкуство за деца. То ще срещне малките любители на изкуството (6-12 г.) с художничката Светлана Мирчева и нейната изложба, за да се вдъхновят да претворят собствени впечатления и преживявания.

Демонстрациите в TechnoMagicLand на 19 юни ще бъдат с теми: Супер сили и Метал, а в неделя, 20 юни: Внимание! Горещо! и Студено светене.

Програмата на Музейко за 19 юни можете да видите тук: В Музейко на 19 юни 2021: Морковени бомбички и Животът на боклука, а на следващия ден са подготвени ателиета и за най-малките: В Музейко на 20 юни 2021: Специална програма за децата до 5 г.


Спектакли и забавления за деца и бебета


19 юни, събота

11:00 ч.

Дядо вади ряпа (куклен театър) – Мариета и Марионета в Кино Кабана

Опера в парка: Трите прасенца (опера за деца) – Софийска опера и балет в Парк „Военна академия“ (при лошо време в зала „Тържествена“ на Военна академия)

Жабокът принц (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон „Я. Сакъзов“ 19

Трите прасенца (театър) – Театър „Възраждане“

Снежната кралица – премиера на Куклен театър НАТФИЗ – Учебен куклен театър НАТФИЗ

Сапунена фантазия (интерактивно представление) – Театър „Ателие 313“

12:30 ч.

Трите прасенца (театър) – Театър „Възраждане“


20 юни, неделя

Опера в парка: Червената шапчица (музикална приказка) – Софийска опера и балет в Парк „Военна академия“ (при лошо време в зала „Тържествена“ на Военна академия)

Кой има магарешки уши? (куклен театър) – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

Малката Нула (куклен театър) – Столичен куклен театър, Лятна сцена „Я. Сакъзов“ 19

Приключенията на Лукчо – Премиера на Театър „Възраждане“ – Театър „Възраждане“

Лече-буболече (куклен театър) – Театър „Ателие 313“

Косе Босе – представяне на албум в София – Национален студентски дом

12:30 ч.

Приключенията на Лукчо – Премиера на Театър „Възраждане“ – Театър „Възраждане“

18:30 ч.

Котаракът с чизми (куклен театър) – ОКИ Дом на културата „Красно село“

Бебешки събития

От 11 до 13 юни в Интер Експо Център ще се проведе най-голямото изложение на стоки и продукти за бебета: Изложение Бебемания. Входът е свободен, а организаторите обещават да представят над 100 от най-добрите марки на пазара.


Спортни събития

Безплатно: Ела и спортувай с нас – спортен празник в Красно село на 20 юни, неделя, ще даде възможност на всички желаещи деца и младежи да се запознаят с различни видове спорт, представени в специален концерт, а след това и да изпробват уменията си.

Тазседмичните предложения на Клуб Еделвайс за родители и деца са Катерене и Пещери в неделя, 20 юни.


Вижте също:

ЛЕТНИ УЧИЛИЩА, ЗАНИМАЛНИ, ЛАГЕРИ, ВАКАНЦИЯ 2021

Къде да поиграем на открито:

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ПАРК-МУЗЕЙ ВРАНА

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ЕЗЕРОТО ПАНЧАРЕВО

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ЗАПАДЕН ПАРК

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ПАРК НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА „ВОЙНИКОВЕЦ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „КАМБАНИТЕ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „ОВЧА КУПЕЛ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „СВЕТА ТРОИЦА“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: СЕВЕРЕН ПАРК

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА: ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА СОФИЯ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ДЕНДРАРИУМ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА, ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 3

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Присъединете се към нашата група във Фейсбук, за да откриете още събития, споделени от техните организатори и родители: ПоПоТам събития за деца и бебета в София и Пловдив

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

ПоПоТам - откривайте!