Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 22 – 24 май 2021 в София

Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят тържество, спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито или закрито, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в празничните почивни дни 22 – 24 май 2021 г. в София.


Събития за деца и родители на открито

Безплатно: От 21 до 23 май ще се проведе Арт фестивал РестАрт Перник 2021. В програмата има много забавления за малки и големи, включително бебешка работилничка, детски игри от 90-те, Маргаритка на гости на РестАРТ Перник, 22 май, 11:00, спектакли и филми. Пълната програма на събитието вижте по линка по-горе.

Безплатно: В събота, 22 май, в Южния парк ще има Еднодневен фестивал „Денят на пчелите“, посветен на опазването на тези толкова важни буквално за живота ни насекоми! Организаторите са подготвили много интересна програма, част от която е и Еко обучение „Загубената пчела“ за деца от 7 до 12 г.

Безплатно: По същото време всеки желаещ родител може да вземе и/или дари дрешка в Дарителска Кампания “Вземи Дрешка с усмивка в Южен парк 2″, организирана от „Скрито в скрина“.

За съботния ден на 22 май Клуб Еделвайс организира семейно приключение сред природата: Каяк на язовир Пчелина с цялото семейство!

В неделя следобед, 23 май, Genius KIDS – Mентална Аритметика – МАЕ Люлин Център ще представи лятната си занималня за деца от 6 до 12 г. с Безплатно Шоу Сапунени Балони и Демонстрация по Ментална Аритметика в Западен парк.


Празнични събития на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност


По случай 24 май ще бъде монтирана нова мултимедийна инсталация „Звукът на българската литература“ на площад „Славейков“ за 24 май. Тя ще представя образци от класическата и съвременна българска литература в изпълнение на известни актьори.

Столична община обяви Вход свободен в общински музеи и Зоологическата градина София на 24 май. Вижте кои са те в събитието по линка.

Ако изберете посещение в софийския зоопарк, ще можете да разгледате новата изложба, която представя застрашени видове животни, изобразени върху стари варели – послание за опазване на природата и оползотворяване на ресурсите.

Сдружение „Азбукари“ организира Парад на буквите на 24 май. Шествието ще тръгне от площад Славейков и ще следва маршрут до парка „Заимов“, където празникът ще продължи. Може да се присъедини всеки желаещ и да допринесе за празничната обстановка. Идеи на организатора, програма и маршрута на дефилето вижте в събитието по линка по-горе. Вход свободен.

Още едно интересно безплатно събитие в деня на нашата азбука: 24 май с Free Sofia Tour! Преоткрий София. Желаещите да направят познавателна обиколка на столични забележителности трябва да се запишат предварително за участие. Начална точка – Съдебна палата.

От 12 до 15 ч. пред Народния театър „Иван Вазов“ ще се състои Празничен концерт по случай 24 май с участието на 300 ученици от столичните училища. Вход свободен.

В Trenolino на 24 май ще има Работилница за буквите с Работилница на колела Lilly & Joe.

В парк „Овча купел“, до банята, на 24 май от 10 ч. ще има празник за малки и големи Концерт на книгата – с куклен театър, представяне на детска книжка, музика, песни, танци, игри, детска работилничка и със специалното участие на Библиобуса на Столична библиотека. Вход свободен.

От 11 ч. пък започва Празничен концерт за 24 май в Красно село с участието на Илия Луков и даровити деца. Организаторите канят всички да се хванат на най-дългото хоро. Вход свободен.


Образователни събития за деца и родители

Можете да използвате празничните дни и за посещение на Lego изложение в Националния политехнически музей, което показва изключително интересни модели на влакове и гари. В музея в момента има още две любопитни изложби.

Академия КИТ София организира Детска работилница по приложни изкуства, която ще се проведе на 22 май, събота и е подходяща за деца от 7 г. Малките творци ще преоткрият математиката и ще се запознаят с видовете прежда.

Безплатно: Мега Мол и Работилничка „Шишарка“ канят децата да се включат в ателие Рисуване на тениски+ПОДАРЪК – ИЗНЕНАДА за всеки участник в събота и неделя, 22-23 май. Участието е безплатно, но с предварително записване.

В съботния ден на 22 май TehnoMagicland ще очаква малките любители на науката и техните родители в две нови интересни работилници: Различната математика от 11 ч. и Магията на цветовете от 13 ч. Темите на демонстрациите същия ден са Внимание, горещо! и Гърмяща електростатика. В неделя, 23 май също ще има демонстрации: Цветни течности и Метали.

Програмата на Музейко за събота, 22 май, е с акцент върху насекомите и растенията: В Музейко на 22 май 2021: Насекоми и растения, а неделя и понеделник, 23-24 май, ще бъдат посветени на празника: В Музейко на 23-24 май 2021: Буквите и Малкият печатар

На 22 май, събота, Малкия готвач кани децата, които обичат да се забавляват в кухнята, в Къщата на Мая, за да приготвят заедно истинска прясна италианска паста: Ще сготвя аз! Кулинарна работилница за деца.


Спектакли и забавления за деца и бебета


22 май, събота

11:00 ч.

Концерт за бебоци – Софийска опера и балет

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър: Лятна сцена „Янко Сакъзов 19“

Красавицата и Звяра (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Снежанка и седемте джуджета (театър) – Театър „Възраждане“

Чудната къщичка (куклен театър) – Театрална къща „Мариета и Марионета“ в Кино Кабана

11:30 ч.

Малката кибритопродавачка (куклен театър) – Театър 1999 

12:30 ч.

Снежанка и седемте джуджета (театър) – Театър „Възраждане“

16:30 ч.

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл „Шоуто продължава“ – Парк „Възраждане“

18:30 ч.

Косе Босе (куклен театър) – ДК „Красно село“

19:30 ч.

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл „Шоуто продължава“ – Парк „Възраждане“

20:00 ч.

Лукчо – Премиера на Театър „Ателие 313“ – Театър „Ателие 313“

23 май, неделя

11:00 ч.

Концерт за бебоци – Софийска опера и балет

Цигулката в киното (концерт) – Зала „България“

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър, Лятна сцена „Я. Сакъзов“ 19

Красавицата и Звяра (куклен театър) – Столичен куклен театър: Салон “Ген. Гурко 14”

Макс и Мориц (театър) – Театър „Възраждане“

Балонени мечти (интерактивно представление) – „Жар Театър“ в Кино Кабана

Хитрата Лисанка (куклен театър) – Сити Марк Център за Изкуство

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл „Шоуто продължава“ – Парк „Възраждане“

11:30 ч.

Светулки (куклен театър) – Театър 199

12:30 ч.

Макс и Мориц (театър) – Театър „Възраждане“

16:30 ч.

Цирк Балкански в София 2020: Мега спектакъл „Шоуто продължава“ – Парк „Възраждане“

17:00 ч.

Българи от старо време (оперета) – Музикален театър

18:30 ч.

Сапунен свят (куклен театър) – ДК „Красно село“

Вижте също какви филми за деца показват софийските киносалони: Детска киноседмица 21 – 27 май 2021 в София


Спортни събития

Безплатно: Съботно бягане за деца 2kmrun Kids, което се провежда всяка седмица в Южния парк от 5kmrun, вече е с начален час 10 ч. Събитието е подходящо за деца от 4 до 14 г., които участват самостоятелно, без родителска помощ.


Вижте също:

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ПАРК-МУЗЕЙ ВРАНА

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ЕЗЕРОТО ПАНЧАРЕВО

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ЗАПАДЕН ПАРК

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ И ОКОЛНОСТИТЕ: ПАРК НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА „ВОЙНИКОВЕЦ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „КАМБАНИТЕ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „ОВЧА КУПЕЛ“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК „СВЕТА ТРОИЦА“

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: СЕВЕРЕН ПАРК

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА: ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА СОФИЯ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ДЕНДРАРИУМ

С ДЕЦАТА НА РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА В СОФИЯ: ПАРК ВОЕННА АКАДЕМИЯ

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА, ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 3

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Присъединете се към нашата група във Фейсбук, за да откриете още събития, споделени от техните организатори и родители: ПоПоТам събития за деца и бебета в София и Пловдив

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

А ако вие организирате събития, вече можете и сами да ги публикувате в сайта на ПоПоТам:
За организатори – публикувайте сами вашите събития!

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

ПоПоТам - откривайте!